Mens & Milieu

Bouquetnet staat voor maatschappelijk en ecologisch verantwoord ondernemen. In onze bedrijfsvoering wordt afgewogen wat de impact van onze beslissingen is op mens en milieu. Met als doel een duurzaam fundament te leggen voor de toekomst. Dit zie je o.a. terug in de volgende onderwerpen:

DuurzaAm panD

Wij werken vanuit een uiterst duurzaam bedrijfspand. Die bestaat uit 100% herbruikbaar beton en is uitgerust met een WTW-unit. Oftewel, een unit om warmte terug te winnen. Met de restwarmte van de koelcellen en vanuit de productiehallen verwarmen en koelen we de kantoorruimtes.

Zonnepanelen

Wij gebruiken alleen duurzame (groene) energie. Daarom heeft ons pand geen gasaansluiting. In onze elektriciteitsbehoefte worden we grotendeels voorzien door de in totaal 2400 zonnepanelen op het dak van ons bedrijfspand.

Elektrisch rijden

De 62 laadpalen stimuleren onze medewerkers om elektrisch te rijden van en naar het werk. Ook onze tijdelijke krachten worden elektrisch vervoerd: zij worden opgehaald en thuisgebracht met busjes die op zelf opgewekte stroom rijden. Verder kunnen we dankzij onze elektrische fat-bikes een deel van onze leveranciers op de fiets bezoeken.

water- en Afval recycling

Wij zijn zelfvoorzienend in onze waterbehoefte. Regenwater wordt opgevangen en gefilterd voor de bloemen. En het afvalwater wordt gezuiverd en opnieuw gebruikt voor de toiletten in ons pand. Afval (papier, karton, organisch afval, plastic, hout, ijzer, enz.) sorteren we zorgvuldig om het te kunnen hergebruiken. Zo zijn er in onze productieruimte een kartonpers en afvoerband voor kartonnen bloemverpakkingen. Ons doel om in 2020 ons plasticgebruik met 50% te verminderen hebben we ruimschoots gehaald. Dit hebben we gerealiseerd door; restmaterialen te recyclen, het verpakken van producten in papier, het gebruiken van dunnere folies én het laten vervallen van transportverpakkingen.

Sedumdaken

Op de daken rondom onze panden is 140 m2 aan duurzaam sedum dak geplaatst. Deze daken zorgen voor een goede isolatie, dragen bij aan een lagere CO2-uitstoot en nemen fijnstof op. Datzelfde geldt voor de grote bomen rondom onze panden.

Chrysal machine

Samen met Chrysal hebben wij, uniek in Nederland, een machine ontwikkeld waardoor wij direct in de emmer de juiste hoeveelheid bloemenvoeding kunnen doseren. Deze dosering controleren wij dagelijks om zo een optimaal vaas leven te garanderen voor onze boeketten. Wij hebben geen T-bags meer nodig in de miljoenen emmers die wij gebruiken, dit betekent een vermindering van ca. 12.700 kg afval, waarvan een groot deel plastic afval, per jaar!

bijen

Ook aan de bijen wordt gedacht. Rondom onze panden zijn een bijenhotel, meerdere insectenhotels en een heus bijenvolk van > 30.000 bijen te vinden. Onze medewerkster Lieke heeft de opleiding tot imker door ons aangeboden gekregen en houdt als imker het welzijn van de bijen nauwlettend in de gaten.

CERTIficering

Wij werken op een transparante wijze met onze leveranciers en kennen de herkomst van onze producten Dat is te zien aan de certificaten dat wij hebben behaald.

We hebben o.a. de volgende certificaten behaald: ISO 9001:2015 + ISO 14001:2015 + Global G.A.P. CoC + GGN label + MPS Florimark trade + Fairtrade.

Ook zijn we sinds 2019 aangesloten bij het Floriculture Sustainability Initiative (FSI). 

VITALITEITSPLAN VOOR ONZE MEDEWERKERS

Fitte medewerkers vinden wij heel belangrijk. Wij bieden onze medewerkers daarom een inpandige sportschool, waar zij personal training incl. mindfulness en voedingsadvies kunnen volgen. Ook zorgen wij iedere week voor vers fruit op het werk. Daarnaast stimuleren wij het gebruik van de (elektrische) fiets waarvoor wij ruime bewaakte fietsenstallingen hebben.

Training & coaching

Wij besteden veel aandacht aan persoonlijke ontwikkeling en bieden doorgroeikansen binnen onze bedrijven. Dankzij onze trainingen op maat krijgt ons personeel regelmatig kansen zich te blijven ontwikkelen.

Maatschappelijk betrokken

Graag dragen wij ons steentje bij door mensen kansen te bieden en lokaal betrokken te zijn. Daarom steunen we verschillende (lokale) doelen, zoals de Ronald Moerings Foundation, Stichting Ons Tweede Thuis (begeleiding voor mensen met een handicap), de Multi Foundation en de Voedselbank Aalsmeer. Ook sponsoren we rolstoeltennisser Ruben Spaargaren en zijn we betrokken bij het ZAAI-traject (voor startende ondernemers in de Gemeente Aalsmeer).

FLOWER TOWER

Onze tijdelijke werknemers bieden we graag een prettige en duurzame woonomgeving. Daarom zijn wij in een adviserende rol betrokken bij het voortraject van de Flower Tower, o.a. bij het meedenken over duurzaamheid. De Flower Tower is een appartementengebouw (tussen de twee bedrijfspanden in) dat bestemd is voor een deel van onze tijdelijke werknemers werkzaam in onze bedrijfspanden. Het gebouw wordt in dezelfde stijl als de bedrijfspanden uitgevoerd.