Duurzame partner

Home  >>  Duurzame partner

Koploper in duurzaamheid

Naast innovatie is duurzaamheid een belangrijke pijler in de bedrijfsvoering. Met de ingebruikname in 2014 van een duurzaam gebouwde bedrijfspand werd er een grote sprong naar duurzaam ondernemen gemaakt. Sinds 2018 is Bouquetnet gevestigd in een nieuw uiterst duurzaam bedrijfspand op Green Park Aalsmeer, waar energieneutraal wordt geproduceerd.

Regenwater wordt opgevangen, gefilterd en gebruikt voor de bloemen. Het afvalwater wordt gezuiverd en hergebruikt voor de toiletten in het pand. Op het dak liggen 2.060 zonnepanelen die voorzien in het grootste deel van de energiebehoefte. Koude- en warmteopslag in de grond zorgen voor een minimaal energieverbruik voor het verwarmen en koelen van bedrijfsruimtes en kantoren.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Naast het milieu staat ook de mens centraal bij Bouquetnet. Dat komt niet alleen tot uiting in goede arbeidsomstandigheden voor de medewerkers, met een fitnessruimte waar alle medewerkers kunnen sporten onder begeleiding van een personal trainer, maar ook in de sponsoring van meerdere initiatieven.

Een drietal goede doelen is erg belangrijk voor Bouquetnet: de Stichting Veilig Onderwijs die ernaar streeft het pesten op school te verminderen, de Ronald Moerings Foundation die geld inzamelt voor kankeronderzoek bij het Antoni van Leeuwenhoek en Stichting Ons Tweede Thuis in Aalsmeer, die mensen met een verstandelijke beperking ondersteunt.